Bedemandens diskrete måde at lokke kunder til

By:

Har du nogensinde set de gamle Lucky Luke-tegnefilm eller bare læst tegneserier med ham?

I den er der en bedemand, som har fingeren lidt for meget i jorden, og han regner helt ligbleg rundt som en grib og måler folk op til kisterne, fordi han er sikker på, at de snart skal tabe en duel eller lignende.

Sådan en karikatur ser man ofte portrætteret i specielt Western-film eller andre scenarier, hvor folk de dør som fluer.

Er det en rigtig morbid situation, som omtaler bedemanden ofte de døde som ens “kunder”.

Heldigvis ser man ikke den slags herhjemme, hvor bedemanden nærmest jager ens kunder og er på nippet til selv at sørge for, at de går bort.

For ingen undslipper døden, og den skal nok indhente os alle, så hvis vi vender blikket hjemad og kigger på noget mere mondænt som en bedemand i Odsherred, så er det en helt anden strategi, man lægger for dagen ved at få kunder i butikken.

Siden døden ikke kan undgås, mens de færreste af os alligevel kan lide tanken om at blive konfronteret med vores dødelighed, så er det ofte en spidsfindig balancegang for en bedemand at give sig selv til kende.

Man vil jo gerne fremhæve, hvorfor man skal vælge en specifikt fremfor de andre, hvad man tilbyder, hvorfor man er anderledes og så videre.

Men man har ikke lyst til at stopfodre de efterladte til afdøde med, at man altså eksisterer. Tænk, hvis man blev bombarderet med bedemandsreklamer, som ens nære lå for døden, men man stadig til det sidste håbede på et mirakel?

Skulle døden så indtræffe, så er der lovgivning på området med, hvornår man skal i jorden eller på anden måde bort herfra, og så er det alligevel rart for de efterladte, at de hurtigt og nemt kan finde frem til en bedemand, uden det skal blive alt for besværligt.

 

Posted in: bedemand