Fjern lak og fernis fra dit trægulv med en grundig gulvafhøvling i Silkeborg

By:

Der er ingen former for gulv materialer, som på nogen måde kan måle sig med træværk. Et trægulv i hjemmet er et stort og uvurderligt aktiv, og på samme tid en pryd, for din bolig. Trægulve er i utroligt høj kurs på det danske ejendomsmarked – der bliver længere og længer mellem de originale af slagsen, i takt med at de løbende slides op og derfor udskiftes med mere moderne gulvtyper.

Et intakt, sundt og massivt trægulv er således noget, du bør værne om, hvis dit hus eller din lejlighed er i besiddelse af et sådant. Også selv om det måske har set bedre dage, eller er dækket af et hårdt og mørkt lag fernis eller gulvlak.

Hvordan fjerner jeg den mørke, lakerede overflade fra mit trægulv?

Hvis dit trægulv er lakeret i den gamle stil – det vil sige, med mørk fernis eller gulvlak, som giver et tungt udtryk – ønsker du dig sikkert brændende et lysere udtryk. Tidens bolig indretnings mode dikterer lyse, lette gulve med en lud eller sæbe behandlet overflade, som lader gulvets karakteristika skinne igennem. Men hvordan opnår man dette udtryk, når gulvet er indkapslet i mørk lak? Svaret er enkelt: Du overlader opgaven til en professionel og faglært gulvmand.

Er dit trægulv kun blevet behandlet én gang, nemlig den gang det modtog den mørke lakering, er der stor sandsynlighed for, at gulvet er tykt nok til at kunne klare en gulvafhøvling. Din gulvmand vil derfor ved hjælp af en maskine påmonteret en valse med skarpe knive skrælle det øverste lag af gulvets overflade for at komme af med gulvlakken. Inden under vil et friskt og lyst lag træværk titte frem, klar til at modtage en finslibning i form af en gulvafslibning samt en efterbehandling med lud eller sæbe.

Du kan finde din dygtige gulvmand – og få et tilbud på en gulvafhøvling – hos gkservice.dk