Skal man frygte en Ultralydundersøgelse?

By:

Vi slår fast med det samme, at der intet farligt er ved at få foretaget en ultralydundersøgelse eller ultralydskanning, som det også bliver kaldt.

Det kan lyde futuristisk, når man har at gøre med noget, hvor man benytter ultralyd, men det er faktisk en utroligt nænsom, skånsom og ufarlig måde at laver undersøgelser af blandt andet kroppen på, så man kan se, hvordan det står til derinde.

Der er skrevet en del advarende artikler om, at ultralyd er farlig, men den slags skal du ikke tro på, da det falder under kategorier “falske nyheder” og ikke er noget, du skal pålægge nogen tiltro, da det er en slags sølvpapirshat-teori fra folk, der kan lide konspirations-teorier.

Frygten er nok opstået ved, at det mest kendte eksempel, som langt de fleste folk forbinder med ultralydundersøgelse, er, at man skanner maven på en gravid person for at se, hvordan det står til med fosteret derinde.

Så kan man så, hvordan vedkommende ligger, hvordan hjertet slår og meget mere bare ved at føre den lille skanner henover maven, hvor man har lagt noget blødt gele ud på først.

Den slags er bedst at se live, så det er ikke nok at bruge en røntgenundersøgelse, da det blot viser et stilbillede af fortiden, og det gør det lettere for både den gravide og jordmoderen, at de begge samtidigt kan følge med i, hvordan det ser ud at have et lille liv inde i maven.

For mange forældre bliver det også første gang, at det virkelig går op for dem, at de skal have et barn, om det så er det første eller et senere i rækken, når man kan se de livebilleder af ens baby inde i kroppen.

Så ultralydundersøgelse er ganske harmløs og maner faktisk til glæde fremfor frygt, når man kan se livet inde i kroppen og eventuelt planlægge og koordinere fødslen efter disse tilstande.